Силовики в Одесі прийшли з обшуком до радника Саакашвілі – ЗМІ

26 Травня 2016, 16:46

Працівники СБУ проводять обшуки у будинку Одеської облдержадміністрації. Про це повідомили низка місцевих та загальноукраїнських ЗМІ із посиланням на кореспондентів в Одесі.

Повідомляється, що силовики не коментують своїх дій, а за роз’ясненнями рекомендували звернутися у Генпрокуратуру. Також зазначено, що працівники ОДА у зв’язку з обшуками викликали поліцію, але ті наразі не втручаються у події.

Водночас місцевий журналіст Костянтин Гак на сторінці у Facebook розповів, що обшуки в ОДА пов'язані з радником Саакашвілі Тимуром Нішнаінідзе.

«Як стверджують ГПУ і СБУ, він незаконно повернув ПДВ на 20 мільйонів, поки працював генеральним консулом Грузії в Одесі. Схема нібито реалізовувалася через купівлю брендових речей і т.п. Тож обшуки проходять ще й у київських магазинах типу Prada і Louis Vuitton», – написав він.

Місцеве видання «Думская.Нет» опублікувало у сервісі Youtube відео, на якому нібито показано обшук в Одеській ОДА.

 

Нагадаємо, у грудні 2015 року в СБУ повідомили про затримання на великому хабарі чиновниці Одеської ОДА. Згодом голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі звільнив свого радника після того, як виявилося, що посадовець причетний до незаконного візування документів.

Після цього у січні 2016 року силовики вже приходили з обшуком до Одеської ОДА.