Поліція затримала учасників банди, які зі зброєю нападали на підприємців

24 Травня 2016, 11:35

Кіровогорадські поліцейські під час спецоперації затримали п’ятьох зловмисників, які нападали на підприємців у різних областях України. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Як повідомляється. пригода, яка мала значний суспільний резонанс, сталася у листопаді минулого року в місті Олександрії на Кіровоградщині. Зловмисники розстріляли авто власника ювелірної крамниці, самому чоловікові вдалося втекти. Нападники спалили своє авто, щоб знищити докази, і виїхали з області.

Через кілька місяців поліція затримала учасників банди. Затримання всіх учасників групи відбувалися в один день, одночасно у кількох областях України. Під час обшуку у зловмисників було виявлено та вилучено два автомати Калашникова, три пістолети марок ПМ, ТТ та ІЖ, десятки набоїв до цієї зброї, дві гранати РГД-5.

Як з’ясувалося, «на рахунку» організованої злочинної групи, окрім нападу на підприємця з Олександрії, розбійний напад на пункт обміну валют на Полтавщині, викрадення транспортного засобу та розбій у Черкаській області.

За цими фактами слідчим управлінням розпочато кримінальні провадження за ст. 15 та ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України. За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.