В Одесі затримали нападника, який стріляв у журналістів 7 каналу

20 Травня 2016, 15:06

Співробітники поліції затримали чоловіка, який 3 травня стріляв у журналістів одеського "7-го каналу". Про це повідомив журналістам на прес-конференції начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе.

За його словами, зараз чоловіка доставили в Приморський райвідділ поліції, де з ним працюють слідчі.

Як повідомлялося, 3 травня невідомі напали на журналістів біля входу в офіс телеканалу. Під час конфлікту двоє чоловіків спочатку побилися зі співробітниками "7-го каналу", а потім ще один чоловік вистрілив у представників ЗМІ з рушниці, яку дістав із машини. В результаті бійки і стрілянини постраждали троє співробітників телеканалу, у одного з них зламаний ніс, в іншого розсічена брова, у третього – травми спини.

Пізніше поліція встановила, що причиною конфлікту було ДТП. Також правоохоронці оперативно встановили особу того, хто стріляв – жителя Білгорода-Дністровського – і оголосили його в розшук.

Кримінальне провадження за фактом стрілянини розслідувалася за ч. 2 ст. 15 ч. 2 п.1-7 ст. 115 (замах на вбивство) і за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"7 канал" – один з найстаріших в Одесі. У різний час до нього мали відношення колишні мери Одеси Руслан Боделан, Едуард Гурвіц, Олексій Костусєв. Зараз канал пов'язують з бізнесменом Аднаном Ківаном.