У Київенерго назвали причини прориву тепломагістралі біля “Либідської”

18 Травня 2016, 23:33

Оперативна бригада «Київенерго» наразі ліквідовує пошкодження ділянки магістрального трубопроводу у Голосіївському районі столиці. Про це йдеться у повідомленні підприємства.

Зокрема, повідомляється, що пошкодження виникло внаслідок проведення гідравлічних випробувань.

«У зв'язку із пошкодженням магістрального трубопроводу діаметром 1000 мм відбувся витік на поверхню охолодженої тепломережевої води. В результаті на проїзній частині утворилася вимоїна. Пошкодження тепломагістралі трапилося у зв'язку із високим рівнем зношеності труб. Дана ділянка тепломережі експлуатується з 1984 року та вичерпала свій 25-річний нормативний ресурс», – пояснили в «Київенерго».

Наразі спеціалісти компанії проводять відкачування води, на місце пошкодження направлена спецтехніка для проведення робіт з усунення пошкодження.

«Оперативні ремонтні роботи проводитимуться цілодобово, їх завершити планується протягом доби. Асфальтове покриття проїзної частини буде відновлено протягом двох діб. Рух автомобілів частково обмежено, на 2 із 5 проїзних смуг. Рух ускладнений в напрямку Голосіївського району столиці, в напряму центру рух відбувається. В результаті витоку теплоносія було пошкоджено декілька автомобілів. Збиток буде компенсовано їх власникам у встановленому законодавством порядку», – запевнили в компанії.

Нагадаємо, вдень 18 травня у Києві біля метро «Либідська» прорвало трубу, гаряча вода пошкодила маршрутку й кілька автівок.