Голова Донеччини дав два тижні на декомунізацію в області

17 Травня 2016, 22:18

Сьогодні, 17 травня, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час засідання колегії ОДА поставив перед міськими головами і очільниками райдержадміністрацій остаточний двотижневий термін на виконання Закону про декомунізацію, який спливає 31 травня. Про це повідомила прес-служба ОДА.

Згідно з вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», міські та районні ради Донецької області повинні перейменувати міста, вулиці, демонтувати пам’ятники, які є спадщиною комуністичного режиму.

За словами керівника департаменту внутрішньої політики Донецької ОДА Олександра Меланченка, станом на 26 квітня 2016 року на території, підконтрольній українській владі, вимоги Закону України виконані на 90%. Зокрема, не всі об′єкти топоніміки перейменували в Авдіївці, Маріуполі та Слов′янську.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада перейменувала низку населених пунктів на окупованому Донбасіанексованому Криму та ще 18 областях.