Фонд гарантування назвав точну дату початку виплат вкладникам збанкрутілого «Хрещатика»

17 Травня 2016, 10:54

Виплати вкладникам банку «Хрещатик» за договорами, термін дії яких закінчився до 4 травня 2016 року, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочне 18 травня. Про це повідомляється на веб-сайті Фонду.

«Із 18 травня 2016 року Публічне акціонерне товариство «Комерційний банк «Хрещатик» здійснює виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився до 04 травня 2016 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Виплата коштів буде здійснюватися через установи чотирьох банків», – йдеться у тексті.

Згідно з повідомленням, виплати будуть проводитися через установи Ощадбанку (Вінницька, Івано-Франківська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська області), банку ПУМБ (Донецька Житомирська, Луганська, Львівська, Хмельницька області, Крим і Севастополь), банку «Південний» (Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська, Чернівецька області), Укрсиббанку (Київська область і Київ).

Про умови та порядок виплат за договорами, термін дії яких закінчився після 4 травня, Фонд повідомить додатково.

Як повідомлялося, Фонд гарантування термін початку виплат переніс на кілька днів пізніше з раніше запланованої дати – не пізніше 18 травня – в зв'язку з пошуком можливості виведення банку з ринку за допомогою інвестора.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ відніс Хрещатик до неплатоспроможних і ввів тимчасову адміністрацію.

У зв'язку з цим, обслуговування "Картки киянина" передали від банку "Хрещатик" у державний Ощадбанк.