При обстрілах Авдіївки бойовики застосували танкову «карусель» – Тимчук

17 Травня 2016, 09:08

Використовуючи 6 од. 122-мм гармат Д-30А і 4 одиниці танків, терористи активно вели обстріл з позицій на північ від Ясинівського провулка і з позицій південніше Ясинуватської розв'язки по позиціях українських військ в р-ні промзони Авдіївки, в районі вулиці Соборної, лісопаркової зони на південний схід від Авдіївки. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Під час обстрілів бойовики застосували танкову «карусель» (удари наносилися переважно ОФ-снарядами) для обстрілу передових позицій сил АТО, також було випущено близько 60 снарядів калібру 122-мм», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, упродовж минулої доби бойовики 18 разів обстріляли українські позиції в зоні АТО. І вже 6 разів вони відкривали вогонь по позиціях українських захисників із опівночі.

*Довідка: танкова карусель- це тактичний метод бойової стрільби з танка. Три чи чотири танка виїжджають на рубіж відкриття вогню, і ведуть вогонь, а коли в них закінчується боєкомплект, то їм на зміну відправляють також три чи чотири танки, а ті завантажуються, і так по декілька разів.