Суд заарештував двох тернопільських прокурорів, які вимагали хабар 300 тис. грн

13 Травня 2016, 07:52

Заступникові прокурора Тернопільської області та керівникові Тернопільської місцевої прокуратури оголосили про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомив у Facebook керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

За його словами, слідчим суддею Солом'янського районного суду міста Києва розглянуто клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з альтернативою внесення застави у розмірі 500 000 грн. одному та застосовано цілодобовий домашній арешт щодо іншого правоохоронця, які обґрунтовано підозрюються у вимаганні хабара в розмірі більше 300 000 грн.

Нагадаємо, ранішу у цьому провадженні повідомили про підозру першому заступнику керівника Тернопільської місцевої прокуратури, двом високопосадовцям Головного управління Національної поліції в Тернопільській області та адвокату.

Як повідомлялося, 24 лютого правоохоронні органи провели широкомасштабну операцію на Тернопільщині та понад 40 обшуків. Як повідомляли в НАБ, процесуальні дії проводяться в межах розслідування факту вимагання хабаря у розмірі $12 тис. (324 тис. грн) від мешканки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На причетність до скоєння даного правопорушення перевіряли понад 10 осіб, в тому числі співробітники Управління поліції Тернопільської області, прокуратури Тернопільської області і прокуратури міста Тернополя. Зокрема, під час спецоперації у кабінеті заступника прокурора Тернопільської області вилучили $50 тисяч.