Захист російських ГРУшників допустив оскарження вироку

10 Травня 2016, 13:09

Адвокати засуджених в Україні до 14-річного ув’язнення російських спецпризначенців Алєксандра Алєксандрова та Євгєнія Єрофєєва допустили можливість подання апеляції на вирок Голосіївського райсуду Києва. Про це повідомили у коментарях адвокати Оксана Соколовська та Валентин Рибін.

За словами Соколовської, вона визначиться з апеляцією орієнтовно 20 травня (вирок вступає у силу 23 травня).

«Я була переконана, що до травневих (свят) буде вирішено питання щодо обміну. ​​Оскільки немає певних домовленостей щодо обміну, то можливо, буде прийнято рішення про подачу апеляції», – сказала вона.

При цьому адвокат підкреслила, що для звернення до Європейського суду з прав людини необхідно використання всіх юридичних механізмів в Україні.

У свою чергу, Рибін також поінформував про можливість подачі апеляції на вирок.

«Ми цей варіант (апеляцію) не відкидаємо. Ближче до 20-го числа визначимося», – зазначив він.

При цьому адвокат також заявив, що зміна рішення про неподання апеляції «безпосередньо пов'язане з відсутністю будь-яких зрушень у питанні обміну».

Як повідомлялося, 18 квітня 2016 року Колегія суддів Голосіївського районного суду м.Києва засудила військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгєнія Єрофеева й Алєксандра Алєксандрова до 14 років ув'язнення.

Військовослужбовці РФ Єрофєєв і Александров були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО в районі міста Щастя в результаті зіткнення. Росія назвала Алєксандрова та Єрофєєва «найманцями» та «поліцейськими ЛНР».