У прифронтовому селі на Донбасі затримали авто, начинене вибухівкою

7 Травня 2016, 11:59

На блокпості при в’їзді у прифронтову Старогнатівку поліцейські зупинили автомобіль «Land Cruiser Prado», в якому під час перевірки виявлено вибухонебезпечний арсенал. Вилучено шість тротилових шашок, 126 детонаторів, протипіхотна міна МОН-50. Про це інформує Волноваський відділ поліції ГУ НП України в Донецькій області.

«Іномарка рухалася з боку села Гранітного. У зв'язку з посиленим контролем на блокпостах і автодорогах співробітники Волноваського відділу поліції ретельно перевірили автомобіль. На задньому сидінні в салоні авто була виявлена сумка з великою кількістю боєприпасів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 36-річний водій, житель Києва, пояснив, що перевезти сумку його попросив товариш.

«Незаконний вантаж прямував до Волновахи. Це вузлове місто з широким транспортним сполученням, і звідти «трофеї» із зони АТО могли потрапити куди завгодно, зокрема у мирні області України. Правоохоронці завадили переправленню вибухівки», – сказано в тексті.

Версію перевізника перевірить слідство. Походження боєприпасів встановлюється. Вилучені предмети направлено на експертизу. Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, яка передбачає до семи років позбавлення волі.