Москаль відмовився скласти повноваження депутата облради, як передбачає новий закон

5 Травня 2016, 13:53

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль відмовився виконувати норму закону «Про державну службу» в частині суміщення державної служби зі статусом депутата місцевої ради, оскільки цей закон ухвалено вже після набуття ним повноважень депутата Закарпатської облради. Відповідне роз’яснення, отримане від Національного агентства України з питань державної служби опублікувала його прес-служба.

«Оскільки конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані, а також з урахуванням ст. 58 Конституції України щодо незворотності дії в часі законів та інших нормативно-правових актів, на думку Нацдержслужби, на осіб, які на день набрання чинності Законом «Про державну службу» є депутатами місцевої ради в результаті обрання їх до ради відповідно до Закону України «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», не поширюється дія ст. 10 Закону на строк, встановлений Конституцією України, або до дострокового припинення повноважень місцевої ради», – йдеться у поясненні.

«Мушу розчарувати всіх, хто з нетерпінням чекав 1 травня і планував «піти» мене із Закарпатської обласної ради. Я й далі залишаюся депутатом і буду ним до закінчення терміну повноважень обласної ради», – сказав Москаль.

Як повідомлялося, раніше Москаль доручив звільнити першого посадовця на Закарпатті за отримання угорського громадянства, згідно з нормою указаного закону.