Терористи активізували радіотехнічну розвідку відразу на декількох напрямках – ІО

5 Травня 2016, 09:50

Крім обстрілів, бойовики ведуть активну розвідку бойових порядків сил АТО, здійснюють перегрупування сил і засобів на низці ділянок, а також інтенсивно переобладнують свої позиції в інженерному плані, причому як безпосередньо на передньому краї, так і в глибині своїх бойових порядків. Про це повідомили на сторінці координатора групи «Інформаційний опір» та нардепа Дмитра Тимчука у мережі Facebook.

«Відзначається активізація ведення терористами радіотехнічної розвідки відразу на декількох напрямках – район на південь від Донецька (від Оленівки до Гранітного), на північ від Луганська (район Станиці Луганській, Щастя), Горлівський «кут» (практично вся Світлодарськ дуга і райони на північ від Ясинуватої)», – йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами Тимчука, російсько-терористичні війська на Донбасі збільшили кількість обстрілів, в основному використовуючи стрілецьке озброєння, великокаліберні кулемети, в декількох випадках  – станкові гранатомети і двічі – міномети (один раз – 82-мм і один – 120-мм).

«Основна маса обстрілів і провокацій з боку терористів – приморське напрямок, околиці ДАПу, район на південь від Авдіївки, райони Мар'їнка – Красногорівка і Докучаєвськ – Новотроїцьке», – наголошує він.

Як повідомлялося, за даними штабу, упродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО дещо ускладнилася. Незаконні збройні формування 13 разів порушили встановлений раніше «режим повної тиші».