В’ятрович розповів, скільки населених пунктів перейменували за рік у рамках декомунізації

4 Травня 2016, 17:07

В Україні вже перейменували 327 населених пунктів, назви яких підпадали під закон про декомунізацію. Загалом же мають перейменувати 987 населених пунктів. Про це заявив керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Уже змінено 327 назв населених пунктів. До 21 лютого мали змінити решту – разом 987, всі назви опрацьовані з місцевими громадами, комітетом із питань місцевого самоврядування, тільки чекаємо – коли це питання буде внесене до порядку денного (Верховної ради України – ред.)", – повідомив В'ятрович.

За його словами, спочатку це питання не вносилося на розгляд парламенту через процес формування нового уряду.

"Зараз я сподіваюся, що найближчим часом він буде внесений. Я мав розмову з Парубієм (спікером Верховної Ради України Андрієм Парубієм – ред.) – він є нашим союзником по декомунізації", – уточнив В'ятрович.

Нагадаємо, рік тому президент України Петро Порошенко підписав чотири закони про декомунізацію. Вони забороняють радянську символіку, засуджують комуністичний режим, а також відкривають доступ до архівів радянських спецслужб і визнають борцями за незалежність України УПА та інші організації.