У Росії вирішили створити «оперативне командування Донецьк» замість «1-го АК ДНР» – ІО

4 Травня 2016, 10:18

Так званий «перший армійський корпус ДНР» почали переформовувати в «оперативне командування Донецьк». Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.  

«У «ДНР» розпочато процес переформування «1-го армійського корпусу ДНР» у так зване «оперативне командування «Донецьк». Згідно з офіційною версією «Міноборони ДНР», перехід від корпусної системи до оперативного командування як більш ефективної системи управління військами відбувається на основі досвіду, отриманого бойовиками під час бойових дій», – йдеться у тексті.

Водночас, за інформацією ІО, справжньою причиною є постійне зростання чисельності окупантів завдяки перекиданню нових сил з Росії.

«У реальності ж, дане переформування відбувається за рішенням російського військового керівництва, що прийшло до висновку, що штабні структури «1-го АК ДНР» вже не можуть забезпечити ефективне управління тим надлишковим для армійського корпусу комплектом частин і підрозділів, які на даний момент входять до «1-го АК», а тому дані органи управління вимагають розширення. При цьому враховуються і плани російського керівництва й надалі збільшувати комплект частин і підрозділів бойовиків «ДНР». Одночасно розглядається питання переформування в оперативне командування і «2 -го АК ЛНР», – повідомив Тимчук.

Як повідомлялося, бойовики розікрали устаткування близько половини своєї техніки, відведеної згідно Мінських угод.