Українські рятувальники отримали військово-транспортний літак Ан-26, переобладнаний під «летючий шпиталь»

29 Квітня 2016, 18:21

Держслужба з надзвичайних ситуацій отримала військово-транспортний літак Ан-26 – після капітального ремонту, переобладнаний під «летючий шпиталь» із найсучаснішими реанімаційними модулями виробництва Австрії. Про це повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами міністра, літак може забезпечити транспортування двох тяжкопоранених на відстань до 2 тис. км без посадки, апаратно забезпечуючи функціонування життєво-важливих систем організму.

Крім того, літак оснащений ще шістьма ліжками для поранених, які не потребують інтенсивної терапії, 14 кріслами для легкопоранених і шістьма кріслами для медичного персоналу.

За словами Авакаова, новітній супутниковий пілотажно-навігаційний комплекс і система попередження зіткнень TCAS-94 дозволяє судну виконувати рейси по міжнародних повітряних лініях відповідно до норм Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

«Це перший літак подібного класу в Україні, який при необхідності може вивозити поранених прямо із зони лиха в закордонні клініки, підтримуючи життя протягом усього часу польоту з допомогою передових методів», – написав глава МВС.

Нагадаємо, минулого літа ЗСУ отримали від уряду США польовий шпиталь для десантників.