Кубів розгледів почерк Росії в торгових санкціях Молдови щодо українських товарів

29 Квітня 2016, 16:55

Віце-прем'єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів констатував, що у торгових санкції, які ввела проти українських товарів Молдова, простежується почерк Російської Федерації.

«Ми бачимо, що це обмеження було прийнято на вимогу національних виробників Молдови, а також ми бачимо почерк, і, відповідно, агресію Російської Федерації у нас на території України», – сказав він на засіданні уряду в п'ятницю.

Як повідомлялося, 27 квітня уряд Молдови ввів захисні квоти і мита на тваринницьку продукцію та цемент українського виробництва. Так, згідно з постановою молдовського уряду квітня, ввезення зазначеної продукції обмежать квотами, а ввезені понад встановлені обмеження товари будуть обкладатися захисними митами.

Імпортні квоти на українське молоко і вершки складуть 1 тис. тонн, на молочні продукти – кефір, йогурт, сметану – 1 тис. тонн, на вершкове масло, морозиво, сири – 750 тонн. На м'ясну продукцію – ковбаси, сосиски і м'ясні консерви квота складе 250 тонн, на цемент – 500 тонн.