Суд заарештував ділянку землі, на якій розташовано Сквер Небесної сотні

28 Квітня 2016, 23:22

Господарський суд Києва заарештував ділянку по вулиці Михайлівській, 24-26, де розташований сквер Небесної сотні, а також заборонив будь-яку реєстраційну діяльність на ній. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Повідомляється, що рішення ухвалили ще 26 квітня. 

«Суд першої інстанції погодився з доводами прокурора та наклав арешт на спірну земельну ділянку, а також заборонив державним реєстраторам прав на нерухоме майно вчиняти дії, пов'язані з реєстрацією прав на неї», – йдеться у тексті.

У прокуратурі зазначили, що земельна ділянка розташована у межах Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», на території пам’ятки археології національного значення – Культурний шар Города Ярослава, в межах охоронної зони ансамблю споруд Софійського собору у   Києві та належить до земель історико-культурного призначення національного та місцевого значення, де забороняється будь-яке будівництво, крім, будівництва лише особливо важливих споруд за індивідуальними проектами.

Як повідомлялося, у вересні 2015 року у Київраді повідомили, що легалізували створений киянами сквер Небесної сотні. Однак згодом з’ясувалося, що уомпанія, якій раніше виділили землю під забудову не відмовилася від своїх планів.