У ФСБ дали перший офіційний коментар щодо інциденту з Вірою Савченко

28 Квітня 2016, 15:43

Сестру засудженої в Росії Надії Савченко Віру не пропустили через кордон з Україною, оскільки її оголосили у федеральний розшук у справі про неповагу до суду. Такий офіційний коментар дали російським ЗМІ в прес-службі прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області.

"27 квітня на автомобільному пункті пропуску "Чертково" в ході прикордонного контролю осіб, які прямують на автомашині з Російської Федерації була виявлена ​​громадянка України Віра Савченко, яка перебуває у федеральному розшуку", – пояснили в прес-службі.

У відомстві зазначили, що мова йшла про відкриту в Чеченській Республіці кримінальну справу за ч. 2 ст. 297 КК РФ (неповага до суду).

Напередодні ввечері українське МЗС повідомило, що сестру української льотчиці та нардепа Надії Савченко Віру затримали в Росії. За словами адвоката Ніколая Полозова, на виїзді з країни виявилося, що вона в розшуку по ст. 297 КК РФ за давню нібито образу судді в Чечні. Вранці 28 квітня стало відомо, що Віра Савченко перебуває в українському консульстві в Ростові-на Дону.