У зоні АТО різко змінився характер обстрілів з боку окупантів – ІО

27 Квітня 2016, 08:07

Окупаційні війська на Донбасі змінили характер обстрілів сил АТО та відмовилися від неприцільного вогню. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військ в зоні АТО, а також цілу нихку населених пунктів у прифронтовій зоні. Різко змінився характер обстрілів – більшість з них стали прицільними, що мають на меті завдати вогневе ураження конкретним об'єктам/передовим підрозділам ЗСУ, неприцільний вогонь фіксується рідко», – йдеться у тексті.

Повідомляється, що окрім «традиційних» засобів (стрілецьке озброєння, станкові протитанкові і протипіхотні гранатомети типу СПГ-9М, АГС-17, 21 і міномети двох основних калібрів – 82 мм і 120 мм) бойовики активно використовують штатне озброєння бойових броньованих машин (перш за все БМП і БТР), великокаліберні кулемети і спеціалізоване снайперське озброєння (включно з великокаліберними снайперськими гвинтівками).

«Спостерігається активізація дій терористів силами «малих груп» – різного роду ДРГ, дрібних піхотних підрозділів (до взводу включно). Використовуючи «зеленку», яка з'явилася останнім часом, дані групи активно діють в нейтральній смузі і намагаються проникати в тактичний тил сил АТО, мінувати найближчі комунікації в тактичному тилу українських військ, здійснювати раптові обстріли з піхотного озброєння, влаштовувати засідки, вести активну розвідку бойових порядків сил АТО», – зазначив Тимчук.

Як повідомлялося, окупаційні сили активно застосували міномети на всіх напрямках у зоні АТО.