Меркель приїхала в Туреччину для відвідин табору біженців

23 Квітня 2016, 19:45

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і високопоставлені представники Європейського союзу прибули до Туреччини для відвідування табору біженців Нізіп в районі турецько-сирійського кордону і ознайомлення з положеннями мігрантів.

Поїздка відбувається на тлі критики договору між ЄС і Туреччиною, за яким біженці, які прибули в Грецію, мають повернутися до Туреччини, якщо не мають переконливих причин просити притулку в Європі.

Разом з Меркель у поїздці беруть участь голова Європейського союзу Дональд Туск і заступник голови Європейської комісії Франц Тіммерманс. Європейських політиків супроводжує глава турецького уряду Ахмет Давутоглу.

Нагадаємо, 20 березня 2016 року набула чинності угода між Європейським союзом і Туреччиною з вирішення кризи біженців, що передбачає повернення в Туреччину всіх нових нелегальних мігрантів, які прибудуть в Грецію і не будуть подавати там заяву на отримання притулку. Amnesty International назвала цю угоду "фатальною помилкою". Експерти Amnesty International зафіксували масові факти примусового повернення Анкарою сирійських біженців в розорені війною райони Сирії.