НБУ ухвалив рішення про ліквідацію ще двох банків

22 Квітня 2016, 19:09

Національний банк України вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки "Софійський" і "Петрокоммерц-Україна". Про це повідомляє офіційний портал НБУ.
"Національний банк України за пропозиціями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Софійський" і ПАТ "Петрокоммерц-Україна "(№280 від 21 квітня 2016 року і №284 від 22 квітня 2016 року)", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що після віднесення банку "Петрокоммерц-Україна" до категорії проблемних були встановлені факти невиконання банком операцій клієнтів у встановлений законодавством термін. На 16 березня обсяг невиконаних угод перевищив 30% зобов'язань банку. У зв'язку з цим НБУ відніс банк до категорії неплатоспроможних 17 березня 2016 року.

Тим часом, банк "Софійський" був віднесений до категорії неплатоспроможних 22 грудня 2015 року через втрату ліквідності. Власники істотної участі в банку не змогли вжити своєчасних заходів із достатньої фінансової підтримки для запобігання настання неплатоспроможності банку, пошук інвестора не дав очікуваних результатів.