Бойовики продовжили накопичення сили у районі Докучаєвська: очікують два «мотострілкові батальйони» – Тимчук

21 Квітня 2016, 09:14

Одразу на кількох напрямках триває накопичення техніки та живої сили з боку військ Кремля на Донбасі. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«До 25.04.2016 в район н.п. Любівка Волноваського району планується прибуття двох «мотострілкових батальйонів» російсько-терористичних військ. Перекидання живої сили і ББМ планується окремо (техніка – «перекатами» в нічний час). Таким чином, військове керівництво «ДНР» продовжує накопичення сил і засобів в районі н.п. Докучаєвськ», – йдеться у тексті.

Слід зазначити, що про посилення угруповання в районі Докучаєвська повідомляється вже понад місяць. Це відбувається на тлі інформації у ЗМІ про відступ бойовиків та пересування одного з блокпостів сил АТО вглиб нейтральної зони у районі міста.

«Під виглядом «підготовки до параду 9-го травня» бойовики стягують відразу в кілька районів Макіївки і Донецька важке озброєння – танки, ББМ і артилерійські системи. Всього на вечір вчорашнього дня (20.04.2016) – до 20 танків, до 25 ББМ, 8-10 РСЗВ і близько 20 артилерійських систем різного калібру (включаючи САУ). Примітно, що озброєння і військова техніка, яка раніше була зосереджена і замаскована терористами в даних населених пунктах, в «парадах» не задіюється», – додав Тимчук.

Нагадаємо, за інформацією ІО, окупанти активно застосовують тактику нападу дрідними піхотними группами.