«Командування ДНР» розповсюджує чутки про «польських снайперів» та «американських інструкторів», які приїхали на Донбас – Тимчук

20 Квітня 2016, 09:21

Штаб «1-го АК ДНР» розповсюджує інформацію, що до сил АТО в район Красногоровки і Мар'їнки прибуло дві групи «польських найманців-снайперів» загальною кількістю 32 людини. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Завдання міфічних «польських снайперів» – начебто «підготовка українських снайперів», а також «проведення показових антиснайперських операцій проти підрозділів «1-го АК». Очевидно, метою поширення подібної інформації є інформаційне прикриття активності снайперської групи терористів в районі Мар'їнки», – повідомив Тимчук.

За даними ІО, ця група терористів складається з місцевих бойовиків і жителів Криму, які пройшли тривалу спеціалізовану підготовку під керівництвом російських фахівців частково в Ростовській області (РФ), частково – в навчальному центрі в Перевальному (окупований Крим).

Також Тимчук повідомив, що в службовому листуванні між штабами «батальйонів і бригад» так званого «1-го АК ДНР», дислокованих в районі Ясинуватої та Донецька, згадуються «американські інструктори», які нібито прибули в район Авдіївки і Горлівки для участі в «налаштуванні станцій контрбатарейної боротьби і радіотехнічної розвідки, які поставляються в Україну з США».

«Характер листування вказує на те, що командування терористів в реальності вірить в прибуття на фронт фахівців з США. Зокрема, бойовикам на передовій дається вказівка ​​«звернути увагу на характер артилерійського обстрілу», і «при появі фактів різкої і незвичайної зміни режиму ведення вогню українськими військами» негайно доповідати вищому керівництву», – повідомив ІО.

Нагадаємо, раніше ІО повідомляв, що в Кіровське Донецької області через Шахтарськ із Росії перекидаються великі формування російських найманців.