Суд визнав Алєксандрова та Єрофєєва винними у низці тяжких злочинів

18 Квітня 2016, 16:12

Бійців спецпідрозділу ГРУ ГШ ЗС РФ Алєксандра Алєксандрова та Євгєнія Єрофєєва, затриманих у районі Щастя, визнано винними у низці тяжких злочинів на території України. Про це йдеться у вироку, який оголосила колегія суддів Голосіївського райсуду Києва 18 квітня.

«Єрофєєв і Алєксандров визнаються винними … у веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб, сприянні діяльності терористичної організації за попередньою змовою групи осіб … здійсненні теракту … застосуванні зброї для провокації воєнного конфлікту за попередньою змовою групою осіб», – йдеться в ухвалі, яку зачитала суддя.

Окрім того, Алєксандрова та Єрофєєва звинуватили у звезенні зброї на територію України, порушенні правил в’їзду через кордон України та інших злочинах.

Нагадаємо, прокуратура просила суд призначити Єрофєєву та Алєксандрову покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Александров були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО в районі міста Щастя в результаті зіткнення. Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва «найманцями» та «поліцейськими ЛНР».