Єрофєєва та Алєксандрова доставили до суду для оголошення вироку

18 Квітня 2016, 13:56

Затриманих у районі Щастя на Луганщині спецпризначенців ГРУ РФ Євгєнія Єрофєєва та Алєксандра Алєксандрова доставили до Голосіївського райсуду Києва для оголошення вироку. Про це повідомили кореспонденти з місця події.

Машина з Алєксандровим та Єрофєєвим разом з автомобілями супроводу заїхала на територію суду.

Повідомляється, що у будівлі суду посилено заходи безпеки. У приміщеннях і навколо споруди перебуває велика кількість правоохоронців.

Також спостерігається ажіотаж з боку ЗМІ. До суду прибула велика кількість журналістів, однак за попередньою інформацією, до судової зали пустять тільки операторів телеканалів, оскільки у приміщенні фізично не можуть розміститися всі бажаючі.

Точного часу початку засідання наразі не оприлюднили. Відомо, що це станеться після 14:00.

Нагадаємо, прокуратура вважає доведеною вину захоплених у районі Щастя на Луганщині російських ГРУшників Алєксандра Алєксандрова та Євгєна Єрофєєва у веденні війни проти України та терактах, які спричинили загибель людей, і вимагає для них 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна. За словами головуючого у справі судді Миколи Дідика, вирок російським спецназівцям оголосять 18 квітня, орієнтовно після 14.00.

Як повідомлялося, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Александров були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО в районі міста Щастя в результаті зіткнення. Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва «найманцями» та «поліцейськими ЛНР».