Адвокат російського ГРУшника відповів на питання про можливий обмін Алєксандрова на Савченко

15 Квітня 2016, 16:53

Адвокат російського спецназівця Алєксандра Алєксандрова Валентин Рибін не виключає його обмін в перспективі на утримувану в РФ українську льотчицю, народного депутата України Надію Савченко, проте не володіє будь-якою інформацією про переговори на цю тему. Про це Рибін сказав журналістам в п'ятницю в Києві, відповідаючи на питання про те, чи порушувалося питання про обмін Алєксандрова на Савченко.

«Можливо. Я є фахівцем в сфері юриспруденції, але я не політик. Особисто я участі в переговорах з цього питання не беру. Інформації про ці переговори немає», – заявив він. 

Нагадаємо, прокуратура вважає доведеною вину захоплених у районі Щастя на Луганщині російських ГРУшників Алєксандра Алєксандрова та Євгєна Єрофєєва у веденні війни проти України та терактах, які спричинили загибель людей, і вимагає для них 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна. За словами головуючого у справі судді Миколи Дідика, вирок російським спецназівцям оголосять 18 квітня, орієнтовно після 14.00.

Як повідомлялося, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Александров були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО в районі міста Щастя в результаті зіткнення. Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва «найманцями» та «поліцейськими ЛНР».