Прокурор в суді оголосив вимоги щодо терміну покарання для російських ГРУшників

15 Квітня 2016, 12:54

Прокуратура вважає доведеною вину захоплених у районі Щастя на Луганщині російських ГРУшників Алєксандра Алєксандрова та Євгєнія Єрофєєва у веденні війни проти України та терактах, які спричинили загибель людей, і вимагає для них 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Під час судових дебатів, прокурор Ігор Німченко заявив, що не викликає сумніву і повністю доведений той факт, що Алєксандров і Єрофєєв – російські військові, які виконували наказ свого командування.

«Є повне підтвердження факту агресивної війни російського спецназу… Професійні військовослужбовці виконували наказ свого командування на ведення агресивної війни», – заявив він.

«Прошу Єрофєєва… визнати винним в скоєнні злочинів… і призначити покарання у вигляді 15 років… З конфіскацією майна», – сказав інший представник обвинувачення Максим Крим.

Аналогічні терміни покарання за скоєні злочини запропоновано призначити і для Алєксандрова.

Згідно з українським законодавством, після виступу в судових дебатах, сторони можуть обмінятися репліками, після чого надається останнє слово обвинуваченим. Після закінчення останнього слова суд виходить до нарадчої кімнати для винесення вироку.

Як повідомлялося, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Александров були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО в районі міста Щастя в результаті зіткнення. Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва «найманцями» та «поліцейськими ЛНР».