Суд завтра продовжить розгляд справи російських ГРУшників

14 Квітня 2016, 21:42

Голосіївский районний суд Києва продовжить слухання справи російських військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгєнія Єрофєєва і Алєксандра Алєксандрова у п'ятницю, 15 квітня.

Наразі суд виходить на завершальну стадію процесу – судові дебати.

У четвер, 14 квітня, суд завершив допити Алєксандрова і Єрофєєва. Алєксандров скористався своїм правом не давати свідчення після відповіді на незначну кількість питань, через що Голосіївский райсуд завершив допит обвинувачених і перейшов до стадії доповнень.

Нагадаємо, під час допиту Єрофєєв розповів, що 16 травня 2015 року біля автомобільного мосту через річку Сіверський Донець, неподалік від Щастя Луганської області, зіткнення з військовослужбовцями ЗСУ як такого не було. На питання свого адвоката Оксани Соколовської про те, що стріляв він у бік окопів з українськими військовими, він відповів негативно. Він також визнав, що є громадянином РФ, однак відмовився розповісти, чиї накази виконував на позиції нібито "народного міліціонера ЛНР". Він підкреслив, що звільнився з лав Збройних сил РФ за скороченням, а приїхав на Донбас "за ідею", прочитавши інформацію про події в Україні.

Як відомо, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Александров були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО в районі м.Щастя в результаті зіткнення.

Росія назвала Алєксандра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва "найманцями" та "поліцейськими ЛНР".