У Києві біля кафе підірвали гранату, є потерпілий

14 Квітня 2016, 12:22

Близько опівночі у столиці неподалік від станції метро «Лісова» стався вибух біля кафе на вул. Кіото. Про це інформує Відділ комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала за викликом, дослідила місце події, опитала свідків та очевидців. За їхніми свідченнями, один із чоловіків, який відпочивав на літньому майданчику кафе, будучи напідпитку, дістав гранату та запал до неї. У результаті необережного поводження із небезпечним предметом стався вибух запалу.

«Потерпілого – 35-річного мешканця Київської області доставили до медичного закладу із закритими травмами грудної клітини та живота, осколочними пораненнями, переломом ребер і травматичною ампутацією трьох пальців правої руки», – йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що вибухнув запал гранати РГД-5. Вилучені з місця події предмети направлені на експертизу.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження правоохоронці будуть встановлювати всі обставини події та походження гранати.

Як повідомлялося, у четвер, 14 квітня, вранці біля одного з житлових будинків Святошинського району столиці вибухнув автомобіль