Прокуратура викликала на допит полковника із командування внутрішніх військ Криму

13 Квітня 2016, 17:54

Військова прокуратура Київського гарнізону викликає на допит військовослужбовця, якого підозрюють у дезертирстві та державній зраді. Про це повідомляє сайт військової прокуратури Центрального регіону України.

Згідно з повідомленням, так як підозрюваний Степан Гайдаржийський 1964 року народження проживає на непідконтрольної Україні території, його викликють шляхом опублікування на сайті військової прокуратури повістки про виклик.

Гайдаржийський має з'явитися 16 квітня на 10:00 до прокурора військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України для проведення необхідних слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК.

Ідеться про колишнього заступника начальника Кримського територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України полковника Гайдаржийського, який у квітні 2014 року під час окупації Автономної Республіки Крим Росією перейшов на бік ворога. Гайдаржийський залишився на території Криму і добровільно вступив на службу до російських військ. Нині він очолює 112 бригаду Внутрішніх військ МВС Російської Федерації в Криму.

Нагадаємо, військова прокуратура обіцяє притягнути до відповідальності близько восьми тисяч правоохоронців та військових за злочини проти національної безпеки України. Ідеться про тих, хто перейшов на бік ворога.