Геращенко повідомила подробиці про полоненого в Донецьку працівника ООН

13 Квітня 2016, 11:16

Затриманого у Донецьку громадянина України, який є працівником Моніторингової місії ООН, зараз утримують у тюрмі контрольовані Росією бойовики. Про це повідомила нардеп та уповноважений президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко на сторінці у мережі Facebook.

«Отже, ще 8 квітня бойовики ОРДО в окупованому Донецьку затримали співробітника моніторинговоі місіі ООН, громадянина Украіни. Всі ці дні міжнародні гуманітарні місіі, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, задіювали всі можливі непублічні зусилля задля звільнення украінця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається в тюрмі. І до нього не допускають представників міжнародних місій – ані МКЧХ, ані ООН, ані ОБСЄ», – написала вона.

За словами Геращенко, про випадок проінформовані координатори від ОБСЄ та у мінській контактній групі.

«Я поінформувала про цей кричущий випадок координаторів від ОБСЄ і в мінській ТКГ, і в гуманітарній підгрупі. Ми закликаємо ОРДО негайно звільнити заручника! Ми закликаємо всі міжнародні організаціі і інститути звернути особливу увагу на ситуацію з заручниками, що іх утримують в ОРДЛО , і вимагати від контрольованих РФ бойовиків негайного звільнення заручників… Цей кричущий випадок- яскраве свідчення, що насправді відбувається з захопленням і утриманням заручників, як важко йдуть переговори з ОРДЛО і як обмежені можливості Украіни, якщо світ не стане поряд з нами з вимогою – звільнити всіх! Вважаю, тема заручників на Донбасі повинна отримати особливе звучання в ООН , ПАРЄ , ОБСЄ, всіх міжнародних організаціях», – додала нардеп.

Як повідомлялося, ООН закликала до негайного звільнення захопленого в Донецьку працівника організації.