У Києві в метро затримали чоловіка з боєприпасами та наркотиками

10 Квітня 2016, 17:51

У столиці на станції метро «Петрівка» поліція метрополітену затримала 33-річного киянина, який перевозив в аптечці три електродетонатори ЕДП та один ЕДП-р, а у кишені куртки – паперовий згорток із речовиною зеленого кольору. Про це інформує прес-центр Національної поліції у місті Києві.

«Зі слів власника боєприпасів, електродетонатори йому дав невідомий чоловік у Донецьку під час служби в одному із добровольчих батальйонів. Вказані речі він поклав в аптечку, щоби використовувати їх під час бойових дій. Своєю чергою коноплю він знайшов біля одної із станцій метро», – йдеться у повідомленні.

Слідчий відділ управління поліції в метрополітені розпочав кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин, або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Фігурантові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, раніше в Києві в гаражі знайшли схованку з гранатами та 16 тисячами набоїв.