В ОБСЄ поскаржилися, що бойовики нав’язують місії свій “ескорт” біля Ясинуватої

8 Квітня 2016, 17:08

Терористи на Донбасі продовжують обмежувати пересування місії ОБСЄ, зокрема вздовж лінії розмежування  біля Ясинуватої. Про це повідомив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

"Так звані "ЛНР" та "ДНР" продовжують обмежувати пересування і моніторинг Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Серйозний інцидент стався вчора, коли транспортний засіб СММ ОБСЄ був обстріляний і знищений поблизу Сніжного", – сказав Хуг.

За його словами, цього ж дня члени так званої "ЛНР" зупинили місію, спрямувавши зброю на спостерігачів. Хуг наголосив, що такі інциденти є не прийнятними.

Він також повідомив, що місії постійно нав'язують ескорт і тільки за таких умов дозволяють здійснювати патрулювання Ясинуватої. Чиняться обмеження для пересування місії і вздовж кордону лінії розмежування, наголосив Хуг.

Він додав, що місія ОБСЄ останнім часом фіксує постійне і значне зростання порушень режиму припинення вогню на численних ділянках лінії розмежування, зокрема в Донецькому регіоні.

"Міномети і крупнокаліберна артилерія використовуються у величезній кількості – понад 700 обстрілів з озброєнь, які вважаються відведеними, зафіксовано минулого тижня. Це найбільша кількість зареєстрованих вибухів з осені минулого року", – сказав Хуг.

За його словами, місія продовжує фіксувати численні вибухи в районі донецького аеропорту і Світлодарської дуги.

Нагадаємо, раніше глава СММ ОБСЄ зробив тривожну заяву щодо ескалації під Донецьком.