Голова СБУ допустив “російський слід” у підпалі кабінету судді у справі російських ГРУшників

8 Квітня 2016, 15:09

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що не виключає «російський слід» у підпалі кабінету судді Миколи Дідика, який головує у судовому процесі щодо російських спецпризначенців Євгєнія Єрофєєва та Алєксандра Алєксандрова. Про це під час брифінгу в Києві 8 квітня розповів голова СБУ Василь Грицак.

«Дуже зручно замаскувати справу – спалити кабінет і сказати, що саме в цьому кабінеті перебували матеріали кримінальних проваджень… Я не виключаю… «російський слід», тому що ми, аналізуючи все те, що ми отримали з відкритих і закритих джерел, спостерігаємо за тим, що дехто хоче максимально зробити все для того, щоб затягнути розгляд по суті справи щодо російських ГРУшників», – розповів Грицак. 

Як повідомлялося, у ніч на 8 квітня невідомі підпалили "коктейлем Молотова" кабінет судді Миколи Дідика, який є головуючим у справі російських ГРУшників Алєксандра Алєксандрова та Євгєгія Єрофєєва. Судові документи в пожежі вціліли, ніхто не постраждав. Серез версій вчинення злочину поліція розглядає професійну діяльність судді.

За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, судді Дідику надали охорону.