Поліція повідомила подробиці нічного підпалу Голосіївського суду Києва

8 Квітня 2016, 10:04

У будівлю Голосіївського райсуду Києва в ніч на 8 квітня невідомі кинули пляшки із легкозаймистою речовино, пошкоджено кабінет судді. Про це повідомила прес-служба ГУ НП Києва.

Як зазначається, близько третьої години ранку до чергової частини поліції Києва надійшло повідомлення, що група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю Голосіївського суду, та кинула пляшки із запальною сумішшю. Одна з них розбила вікно на третьому поверсі.

"У результаті частково вигорів кабінет судді, який є головуючим у справі російських ГРУшників. За словами посадовця, документи кримінальних проваджень не пошкоджені. Правоохоронці розглядають кілька версій вчиненого правопорушення, основна з яких – професійна діяльність судді", – повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Олександр Пивовар.

Слідчіоглянули місце події, вилучили залишки пляшок з невідомою сумішшю, направили їх на експертизу. Вогонь пошкодив оргтехніку, меблі.

За цим фактом відкрили провадення за частиною 2 статті 378 (Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

Зловмисників наразі розшукують, їм загрожує покарання: позбавлення волі на строк від шести до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, вранці стало відомо про підпал кабінету судді Голосіївського суду Києва Миколи Дідика, який головує у справі російських ГРУшників Алєксандра Алєксандрова та Євгєнія Єрофєєва. У суді повідомили, що засідання, заплановане на 9:30 8 квітня, відбудеться.