На Луганщині закрили останній в області пункт пропуску через лінію розмежування

8 Квітня 2016, 10:01

Від сьогодні, 8 квітня, пропуск громадян через контрольний пункт «Станично-Луганське», що на лінії розмежування, тимчасово призупинено. Про це повідомила Держприкордонслужба.

"Таке рішення було прийняте штабом АТО. Це пов’язане з загостренням обстановки поблизу н.п. Станиця Луганська, адже незаконні збройні формування значно активізували обстріли в даному районі. Тимчасове обмеження, що діятиме в контрольному пункті, направлене на забезпечення безпеки життя та здоров’я цивільного населення, яке прямує через КПВВ", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, контрольний пункту в'їзду-виїзду «Станично-Луганське» відновить свою роботу після стабілізації обстановки та припинення бойовиками провокаційних обстрілів.

Цей пункт пропуску через лінію протистояння в зоні АТО є пішохідним, пропуск транспорту через нього не здійснюється. Після закриття КПВВ "Зайцеве" через регулярні обстріли з боку бойовиків він був єдиним в Луганській області. Решта три діючих у зоні АТО пункти пропуску знаходяться в Донецькій області.