Комісія Київради погодила нові назви для Московської площі та Московського мосту

6 Квітня 2016, 07:59

У вівторок, 5 квітня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили проект рішення «Про перейменування вулиці, проспекту, площі та мосту у місті Києві». Про це інформує прес-центр Київської міської ради.

Зазначається, що відповідним проектом рішення пропонується перейменувати:

– Московський міст на міст імені Георгія Фукса;
– вулицю Патріса Лумумби на вулицю Іоанна Павла II;
– проспект Возз'єднання на проспект Соборності;
– площу Московську на площу Деміївську.

«Таке рішення сприятиме демократизації українського суспільства та його просування на шляху до європейських цінностей, а також вшанування пам'яті видатних діячів та відображення у топоніміці столиці основних подій боротьби українського народу за незалежність», – сказано в тексті.

У КМР зазначають, що всі зазначені перейменування пройшли громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО.

«Зазначений проект рішення має ще розглянути постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, після — його винесуть на пленарне засідання Київради», – йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, раніше мер Києва Віталій Кличко своїм розпорядженням перейменував 79 вулиць у столиці в рамках виконання закону про декомунізацію.