У Києві близько 20 осіб спробували штурмувати райуправління поліції

4 Квітня 2016, 09:58

У ніч на 4 квітня близько 15-20 чоловіків, які назвалися представниками громадянської організації, штурмували будівлю Солом’янського управління поліції з метою визволити раніше затриману особу. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

«Екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Оскільки водій вів себе агресивно та некоректно, патрульні доставили його до Солом'янського управління поліції Києва для складання адміністративного протоколу за статтею 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дорогою чоловік зателефонував своїм знайомим та повідомив про подію», – йдеться у тексті.

Повідомляється, що після цього близько 15-20 осіб, які назвалися представниками ГО, прибули до Солом'янського управління, вели себе агресивно, намагалися проникнути в середину, виламати двері та «визволити» свого  товариша. Правоохоронці вимушені були викликати спеціальні підрозділи для стабілізації ситуації.

«Двоє з прибулих чоловіків прорвалися у адміністративну будівлю поліції, при цьому нанесли тілесні ушкодження правоохоронцю, який знаходився при виконання службових обов’язків та намагався зупинити незаконне проникнення. На місці працюють слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь Національної поліції у місті Києві, керівництво. З'ясовуються всі обставини та причини події. Двоє осіб, які вели себе найбільш агресивно, затримані», – зазначили у поліції.

«Водночас в Національній поліції України наголошують: будь-який  тиск на співробітників поліції є неприпустимим. Керівництво Національної поліції є відкритим до спілкування з громадськістю. Якщо ви вважаєте дії співробітників поліції неправомірними, закликаємо звертатися до керівництва НПУ, органів прокуратури та діяти в рамках правового поля», – додали у тексті.

Дивіться також: Опубліковано відео сутички великої групи бурштинокопачів та поліції зі стріляниною

Нагадаємо, наприкінці березня у сутичках з бурштинокопачами постраждали семеро поліцейських.