У перший парламентський тиждень країна повинна мати нового прем’єра й нову коаліцію – президент

3 Квітня 2016, 20:11

Президент України Петро Порошенко очікує на найближчому тижні роботи Верховної Ради формування нової парламентської коаліції і затвердження нового складу Кабінету міністрів. Про це глава  держави заявив в інтерв’ю українським журналістам.

«У перший парламентський тиждень країна повинна мати нового прем'єра, нову коаліцію, нову програму дій уряду, яка гарантує певну стабільність роботи коаліції і уряду. І хочу підкреслити, що Конституція дає мені 30 днів для того, щоб відреагувати на відсутність парламентської коаліції. Підкреслюю, що парламент не має цих 30 днів, я не збираюся йому їх давати. І в перший день я чекаю, що це рішення буде прийнято», – наголосив він.

​Нагадаємо, 16 лютого парламент заслухав річний звіт Кабінету міністрів. Депутати визнали роботу уряду незадовільною, однак провалили голосування за відставку Кабміну.

Згодом у пресі поширили чутки про можливе призначення на посаду прем’єр-міністра Наталії Яресько. Пізніше почалося обговорення у ЗМІ кандидатури Гройсмана на посаду голови уряду.