Москаль пообіцяв відремонтувати вулицю в закарпатському селі, якщо їй залишать назву на честь Леннона

3 Квітня 2016, 14:58

У селі Калини на Закарпатті колишня вулиця Леніна залишиться з назвою на честь відомого британського музиканта Джона Леннона. Про це повідомила прес-служба Закарпатської облдержадміністрації.

Закарпатська облдержадміністрація пообіцяла навіть виділити гроші на ремонт вулиці за умови збереження теперішньої назви вулиці. «Розроблені експертиза і проект на ремонт вулиці, де чітко вказана назва – Джона Леннона. Документи мені приніс сільський голова Калин. Такі домовленості досягнуті з сільським головою», – зазначив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль і додав, що рішення сільради про іншу назву немає.

За словами Геннадія Москаля, крім того, в селі за кошти обласного бюджету ще до Великодня замінять асфальтне покриття мосту через річку Тересва. «Це як додатковий бонус Калинам за прихильність до творчості «бітлів». Так що Леннон жив, Леннон живе, Леннон буде жити, у тому числі в закарпатських Калинах», – додав голова Закарпатської облдержадміністрації.

Нагадаємо, 4 березня Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА, своїм розпорядженням згідно з законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки» перейменував вулицю Володимира Леніна на вулицю Джона Леннона. Місцеві депутати тоді не підтримали ідею керівника області й на сесії проголосували за назву вулиці «Слов’янська».