ГПУ опублікувала повістку про допит Сакварелідзе

31 Березня 2016, 16:44

Генеральна прокуратура офіційно викликала на допит 1 квітня екс-заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе. Відповідну повістку опублікували на вебсайті ГПУ.

Повідомляється, що Сакварелідзе викликали у якості свідка.

«30 березня 2016 року по телефону його було викликано на допит як свідка. В телефонній розмові останній не заперечив про явку на допит до начальника управління Генпрокуратури у п’ятницю – 1 квітня 2016 року», – йдеться у тексті.

Повістку про виклик надіслали Сакварелідзе також на електронну пошту.

Раніше повідомлялося, що Давида Сакварелідзе викликали на допит в ГПУ у справі про нібито зникнення $2 мільйонів, які були виділені для реформування відомства. У ГПУ також пояснили, який у Сакварелідзе буде статус під час допиту.

Відомо, що Генпрокуратура України за запитом народних депутатів проведе розслідування обставин використання коштів, що були виділені американськими і європейськими партнерами на реформування органів прокуратури, але так і не надійшли на офіційні рахунки відомства.

Нагадаємо, 29 березня генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив з органів прокуратури свого заступника та прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе. Сам Сакварелідзе назвав таке рішення зачисткою серед тих, «хто має намір боротися з корупцією в Україні» і сигналом, що реформи в Україні нікому не потрібні.