В Україні з білоруської вантажівки утік слон – ЗМІ

31 Березня 2016, 15:23

В Україні недалеко від білоруського кордону з вантажівки білоруської транспортної компанії "Янстронг" втік угорський цирковий слон, в даний час він може ховатися в лісі на території України. Про це повідомляє білоруський транспортно-логістичний портал Transportal.

Водій вантажівки розповів виданню, що ввечері 29 березня 15-річного слона завантажили на території Угорщини, щоб везти в Білорусь через територію України. Представники цирку попередили перевізника, що переїзд для тварини може бути стресовим. Після переїзду по території України, перед кордоном з Білоруссю близько п'ятої години ранку в четвер водій зупинився, щоб оглянути транспортний засіб. У цей час слон вибив двері і вибрався з кузова, після чого пішов у бік лісу.

"Вирішив, що треба терміново їхати на кордон і просити про допомогу. Недалеко від траси розташовуються села, і хто знає, що розлючений слон може накоїти. За кілька кілометрів до кордону я побачив пост міліції. Вирішив звернутися до представника органів. Всі документи, що стосуються перевезення Маркіза (кличка слона – Ред.), були англійською. Мені довелося довго пояснювати…", – розповів він.

Після цього водій попрямував до прикордонної зони, де прикордонники також заявили про необхідність написати заяву, щоб ця подія була розглянута відповідними органами. "Було вжито заходів з виявлення тварини, достеменно відомо, що слон не перетинав український кордон", – повідомив оперативний черговий прикордонної служби.

Представники компанії "Янстронг" заявили виданню, що подібний випадок перший в їхній практиці. 

Згодом портал Transportal пояснив, що повідомлення про втечу слона було першоквітневим жартом.

Нагадаємо, раніше біля кордону з РФ зупинили чоловіка, який перевозив шістьох мавп.