Гройсман закликав надати Парасюку охорону після замаху на його життя

31 Березня 2016, 10:32

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив про необхідність надання охорони народному депутату України Володимиру Парасюку, на якого напередодні вчинили замах. Про це спікер сказав, відкриваючи ранкове пленарне засідання Верховної Ради Україна в четвер, 31 березня.

"Ми повинні надати охорону. Так ми вирішили це питання з народним депутатом Вікторією Войціцькою. Слідство триває, охорона (їй – Ред.) забезпечена. Так само ми повинні зробити і по відношенню до Володимира Парасюка", – сказав Гройсман.

Спікер також підкреслив ненормальність ситуації, "коли люди з бойовою зброєю, гранатою ходять по вулицях і неважливо, до кого це відноситься – до народного депутата чи рядового громадянина".

Нагадаємо, ввечері 30 березня в Києві на бульварі Лесі Українки невідомі кинули гранату в авто народного депутата Володимира Парасюка. Сам нардеп не постраждав, отримали пошкодження машини, що стояли поряд. На місці вибуху знайшли сліди осколків гранати РГД-5. Поліція кваліфікувала інцидент як посягання на життя державного чи громадського діяча.