Порошенко доручив істотно розширити “список Савченко”

25 Березня 2016, 18:51

Президент Петро Порошенко доручив доопрацювати «список Савченко». Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки та оборони, яка розглядає санкційний список проти осіб, причетних до суду в Росії над Надією Савченко, інформує прес-служба глави держави.

Президент нагадав, що під час останніх консультацій в Брюсселі українська сторона передала «список Савченко» очільникам Європейського Союзу. Міністерство закордонних справ також направило цей документ країнам-партнерам України.

Глава держави підкреслив, що санкційний перелік має стати «списком Савченко-Сєнцова», і до нього мають бути додані особи, які фабрикували справи проти інших незаконно ув’язнених в Росії осіб, зокрема Олега Сєнцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха та Миколи Карпюка.

«Це рішення («список Савченко») не припиняє нашої наполегливої праці з негайного звільнення Надії Савченко та інших українських героїв», – наголосив Порошенко.

Він також доручив доопрацювати «список» та додати в нього тих осіб, які причетні до тортур українців і кримських татар в Криму.

«Просив би, щоб розширення цього списку скоординували з нашими партнерами», – зазначив президент.

Як повідомлялося, російський суд ув’язнив Савченко на 22 роки. Президент Петро Порошенко заявив про готовність обміняти на неї двох російських військовослужбовців.

Нагадаємо, 17 березня Порошенко передав президенту Європейської ради Дональду Туску і президенту Європейського парламенту Мартіну Шульцу санкційні пропозиції України щодо осіб, які фабрикували справу проти Надії Савченко. До списку входять 44 росіян та двоє українців.