Росія визнала участь своїх спецпризначенців в операції в Сирії

23 Березня 2016, 19:39

На території Сирії справді діють російські спецпризначенці. Про це повідомив командувач угрупованням Збройних сил Російської Федерації в Сирії генерал Алєксандр Дворніков

За його словами, спецпризначенці "виконують дорозвідку об'єктів для ударів російської авіації, займаєюся наведенням літаків на цілі у віддалених районах, вирішують інші спеціальні завдання".

"Але треба мати на увазі, що в Сирії виконують різні завдання та аналогічні підрозділи збройних сил США, інших держав коаліції", – заявив Дворніков.

Крім того, він розповів, що за час військової операції сирійські війська за підтримки з повітря звільнили 400 населених пунктів.

"Якщо говорити в цілому, то за час військової операції сирійські війська за підтримки з повітря звільнили 400 населених пунктів. Потенціал терористичних угруповань знизився більш ніж удвічі, вони втратили ініціативу, а контрольована ними територія скоротилася на 10 тисяч квадратних кілометрів", – сказав Дворніков.

Як повідомлялося, 15 березня перша група російських літаків вилетіла з авіабази Хмеймім в Сирії в пункти постійної дислокації на території РФ. 

Це сталося після того, як 14 березня увечері російський президент Владімір Путін підписав указ про виведення основної частини російських військ із Сирії.