Сенцова етапували в Якутськ – правозахисники

22 Березня 2016, 10:20

Українського режисера Олега Сенцова ще 17 березня привезли в Якутськ. Про це повідомила член громадської наглядової комісії РФ у Челябінській області Тетяна Щур.

"Буквально сьогодні в 5:30 за московським часом (4:30 за київським часом) я отримала інформацію з Якутська від журналіста Михайла Романіва з яким ми на зв'язку протягом всього часу, поки займаємося долею Сенцова. Через свої канали він дізнався, що Сенцова 17 березня привезли в Якутськ в СІЗО №1 за адресою вул. Петерса, 1. Ці ж відомості підтвердила Яна Гончарова. Сьогодні зранку з нею тільки що були на зв'язку", – розповіла Тетяна Щур.

За її словами, зараз потрібно докласти всіх зусиль українській стороні, аби направити запити уповноваженому з прав людини Якутії. "Вона має право його відвідати негайно. Ми дуже турбуємося про його здоров'я, адже він з Челябінська їхав, кашляв. Його підлікували, але кашель не пройшов", – сказала Щур.

Нагадаємо, адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що інформація про етапування українського режисера Олега Сенцова засекречена. Місце його знаходження невідомо і не підтверджено офіційними документами.

Правозахисники повідомляли, що місцезнаходження Сенцова досі невідомо.

Як повідомлялося, Олега Сенцова етапували з колонії в Челябінську вночі 7 березня.

Раніше Сенцов припускав, що його, швидше за все, етапують в Якутію, однак зазначав, що точної інформації і квитка у нього поки немає.

25 серпня Північно-Кавказький військовий суд Ростова виніс вирок у справі кримчан Сенцова і Кольченка. Їх визнано винними. 39-річного українського режисера Олега Сенцова засуджено у сукупності до 20 років позбавлення волі. Кольченку суд дав 10 років в’язниці. 24 листопада Верховний суд Росії відмовився змінювати вирок Сенцову та Кольченку.