Суд продовжив арешт російських ГРУшників Алєксандрова та Єрофєєва

21 Березня 2016, 16:18

Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт спецназівцям Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Євгєнію Єрофєєву і Алєксандру Алєксандрову до 19 травня. Таке рішення суд прийняв за клопотанням прокуратури на засіданні в понеділок.

Новий адвокат Алєксандрова Валентин Рибін попросив у суду час до 11 квітня для ознайомлення з матеріалами справи, а до цієї дати у спецназівців закінчувався термін утримання рід вартою.

Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська наполягала на тому, що у вигляді запобіжного заходу слід обрати домашній арешт.

Нагадаємо, військовослужбовці ГРУ ГШ РФ Алєксандр Алєксандров та Євгєній Єрофєєв були затримані 16 травня 2015 рокув зоні проведення АТО в районі р. Щастя (Луганська обл.) при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України, за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР". Пізніше Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв, що державний обвинувач буде просити максимальну санкцію для Алєксандрова та Єрофєєва.