Аварія автобуса в Іспанії: місцева влада уточнила кількість загиблих

20 Березня 2016, 15:45

За останніми даними МВС Каталонії, у ДТП автобуса з іноземними студентами загинули 13 пасажирів. Про це пише El Mundo.

Загалом у транспорті перебувала 61 особа – серед них студенти 13 національностей та водій. Аварія сталася на 333 км траси AP-7 каталонської провінції Таррагона. Автобус належить компанії Autocares Alejandro.

Повідомляється, що ці молоді люди мали навчатись в університеті Барселони. Кілька десятків пасажирів отримали поранення різного ступеню тяжкості. Частину постраждалих доправили до медичних закладів, щонайменше четверо перебувають у важкому стані. Також пункт допомоги організували у розташованому неподалік готелі. На місці подій працювали 17 пожежних машин, понад десяток швидких та гелікоптер рятувальників, а також численні поліцейські екіпажі. Місцева влада за допомогою Червоного хреста організовує не тільки допомогу пораненим, але й психологічну допомогу родинам загиблих та постраждалих, відкриті рахунки для збору коштів. Також організовано штаб, який опікуватиметься передачею тіл загиблих до їхніх країн.

Міністр внутрішніх справ Каталонії заявив, що причиною трагедії міг стати людський фактор, але висновки робити зарано – всі подробиці з'ясує слідство. Наразі відомо, що всі документи та технічні перевірки були у нормі, а водій мав багаторічний досвід керування.

Кажуть, що на цій трасі саме на ділянці 333-335 км аварії були частим явищем. Голова уряду Каталонії Карлос Пуігдемонт перервав поїздку до Парижу та оголосив у регіоні дводенний траур. Співчуття родинам загиблих висловили офіційні особи країни та представники королівської родини. Влада  вирішуватиме питання допомоги родинам загиблих та виплати компенсацій.

Нагадаємо, аварія автобуса сталася 20 березня близько шостої ранку. Раніше повідомлялося про 14 загиблих. Як повідомляло видання El Mundo, серед постраждалих є громадяни Швейцарії, Норвегії, Англії, Туреччини, України та мешканці Барселони. Особи загиблих поки невідомі.