У Венесуелі призупинять роботу на тиждень, щоб зекономити електроенергію

20 Березня 2016, 11:18

За повідомленням Bloomberg, уряд обмежено постачає електроенергію та воду вже протягом місяців і закликає громадян уникати марнотратства, оскільки країна переживає тривалу посуху, що скоротила виробництво на гідроелектростанції. Представники керівної соціалістичної партії у дефіциті ресурсів звинувачують Ель-Ніньйо (погодне явище, зо харак теризується протилежними екстремальними значеннями температури води й атмосферного тиску — Ред.) і "саботаж" з боку своїх політичних супротивників. Критики ж посилаються на відсутність технічного обслуговування і погане планування.

Подовження великодніх вихідних — не новинка для Венесуели. У 2010 році тодішній президент Уго Чавес ухвалював схожий указ, також подовживши великодні канікули на три дні.

Венесуела вже давно потерпає від віяльних відключень, які наносять шкоду сфері державних послуг та днями змушують громадян сидіти в темряві. Подовження вихідних має на меті зменшити навантаження на електромережу Венесуели і слідує за вимушеним скороченням робочих годин у супермаркетах і державних установах”, повідомляє Bloomberg