На Сумщині на хабарі впіймали медиків, що видавали довідки для ухиляння від мобілізації

19 Березня 2016, 20:21

У Сумській області поліція затримала на хабарі двох медиків. Здирники вимагали гроші за видачу документу, що дає підстави для звільнення від мобілізації та проходження військової служби. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

Згідно з повідомленням, начальника терапевтичного відділення Лебединської ЦРЛ та керівника Лебединського психоневрологічного інтернату затримали на «гарячому». Завідувач терапією отримав 200 доларів США, його колега – 3 000 гривень.

Наразі відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням). Вирішується питання щодо обрання обом підозрюваним запобіжного заходу.

У тому разі, якщо вину медиків-посадовців буде доведено, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, у Хмельницькому затримали майора ЗСУ на хабарі 36 тис. грн.

Крім того, на Сумщині викрили майора і прапорщика, які вимагали хабарі за прийом на військову службу.